Direktlänk till inlägg 21 november 2010

s-kvinnorna (föreningen inom social demokraterna)

Av Någon i din närhet - 21 november 2010 01:13

Igår gick s-kvnnornas ledare ut med en lista av krav:

1. att de ska sitta med i valberedningen

2. att nästa ledare skulle vara en kvinna

3. nästa ledare skulle vara feminist


På krav ett: skojar dem, vad gör de lämpade att sitta i en valberedning mer än att de vill troligen gynna någon i sitt eget gäng. De borde fråga vad de kan tillföra så mycket bättre än vilken annan man och kvinna som helst. För det andra hur mångan procent av alla kvinnliga medlemmar i socialdemokraterna är med i denna rent av FI (feministiskt insiativ "undercover"). Bara för att vi arbetar för att utrota idioti och fördomar i samhället betyder inte att man ska släppa in personer bara för att det hävdar sig representera alla kvinnor.


På krav två: Det är dessa typer av uttalanden som får mig att starkt ogilla feminister (de som gör uttalanden). Istället för att se individen och den politik som denne står för så är feministerna direkt  rent sexistiska. Ska man bli vald för sitt skön eller ska man bli vald för sina tankar sina drivkrafter. Välj själv? 

Frågan är vilket rent hyckleri dagens feminsism är där de och ena sidan säger att skön ej ska spela roll. Men när det gäller viktiga positioner så bortser man från den ideologin, då är det viktigare att dra fram positionerna i deras marsch mot ett Amazon samhället (sarkasm). Vidare borde s-kvinnorna ej tänka så pass egoistiskt gentemot sin organisation, de borde se till partiets bästa. Sedan bör jag säga att det är helt emot vad många inklusive valberedning vill sätta fokus på dvs ta bort fokus på personen och mer fokus på politiken.

Personligen anser jag att en organisation som s-kvinnor är värdelöst, och tilll hör en gammal mörk tid av kommunism och farcism.


Att parti ledaren ska vara feminsit är löjligt, S behöver framåtblickande människor ej trångsynta personer. Feminism bör nämnas är inte som framställse i media en enad ideologi mer än deras hat/ogillande av män.

Exempel på de kanske mest extrema njuter av att se män fara illa ut.

Hur som helst tillbaka till ämnet, det är klart s-kvinnorna vill att näste partie ledare ska vara feminist pga det gynnar dem själva. Sett en feminsit som jobbar för jämställdhet? däremot finns det många som jobbar för att flytta fram kvinnors positioner och dock ej på ett bra sätt dvs genom att utveckla dem som människor. Nej, utan att rent av skjuta dem på ett bananskal till olika positioner i samhället. Vem vet att vara kvinna kanske blir nya adeln i sverige, i alla fall om feminismen och s-kvinnorna får bestämma.

Ett ur drag ur s-kvinnornas  "makthandboken"


Makt måste hanteras varsamt och med stor mänsklig insikt och klokhet. Vi har sett vad som sker då män själva fått ta hand om makten. Män klarar inte detta! De måste få fler goda kvinnliga förebilder bland maktbrukare. Endast så kan makt-missbruk stävjas.
Kvinnor måste

"Makt måste hanteras varsamt och med stor mänsklig insikt och klokhet. Vi har sett vad som sker då män själva fått ta hand om makten. Män klarar inte detta! De måste få fler goda kvinnliga förebilder bland maktbrukare. Endast så kan makt-missbruk stävjas."


kommentar de har uppenbarligen ej läst om bloody mary, eleanor av aquitane

de har blandat ihop ordet människa med män.


lite mer läsning om deras uttalande se dn.se

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Någon i din närhet - 6 juni 2011 15:19

börjat twittra om någon orkar läsa, http://twitter.com/#!/Omnehomo_mendax ...

Av Någon i din närhet - 17 mars 2011 12:33

Underbart att ännu en ogenomtänkt artikel publiceras av SvdHaahhahaha kan bara skratta när jag läser Helenas text, som taget ur spanska inkvisitionen. Detta är vad jag kallar kristen propaganda och tyvärr på minner den om texter jag läst under minna ...

Av Någon i din närhet - 8 mars 2011 11:24

  Överallt hörs röster för en laglig inkvotering av kvinnor till styrelserna. Frankrike Norge är några av länderna som infört lagar om kvotering. Tänkte idag komma med den synvinkeln som aldrig tas upp i media och som väldigt få verkar förstå ell...

Av Någon i din närhet - 28 februari 2011 16:45

Under medeltiden levde vi i vad många kallar a dark age. Det var ej det, men ur vissa synvinklar stämmer detta. Det var en tid med intolerans med antika ideer och med icke tänkande människor fasta i ett överlevnad och nöjes strävan. Egentligen kan ma...

Av Någon i din närhet - 16 november 2010 01:33

"En handling i sig är aldrig ond, det är moralen och etiken hos åskådaren som gör den det" ...

Presentation

Twitter

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards